Recept od Máma peče doma.
Nejprve si připravte knedlík. Slaninu a rohlíky si nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte máslo a přidejte slaninu i rohlíky a asi 2 minuty opékejte. V mléce si rozšlehejte vajíčko, sůl, pepř, petrželku a přelijte je na vychladlé rohlíky se slaninou. Nechte asi 20 minut odpočívat. Poté přidejte 6 lžic hrubé mouky a promíchejte. Tvarujte menší knedlíčky a vařte je v osolené vodě 10-12 minut.
Žampióny omyjte a nakrájejte na větší kousky. Do pánve dejte máslo a žampióny orestujte, podlejte bílým vínem a chvilku povařte, až se víno vypaří a předá svou chuť a vůni žampiónům.
Přidejte vývar a tymián, dochuťte solí, pepřem a duste asi 5 minut.
Smetanu promíchejte se lžící hladké mouky a přes síto přelejte na žampióny. Promíchejte a povařte, dokud omáčka nezhoustne.