logo

Žampiónové ragú se špekovým knedlíkem

Recept od Máma peče doma.

jak na to?

1Příprava knedlíku

Nejprve si připravte knedlík. Slaninu a rohlíky si nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte máslo a přidejte slaninu i rohlíky a asi 2 minuty opékejte. V mléce si rozšlehejte vajíčko, sůl, pepř, petrželku a přelijte je na vychladlé rohlíky se slaninou. Nechte asi 20 minut odpočívat. Poté přidejte 6 lžic hrubé mouky a promíchejte. Tvarujte menší knedlíčky a vařte je v osolené vodě 10-12 minut.

2Žampiony

Žampióny omyjte a nakrájejte na větší kousky. Do pánve dejte máslo a žampióny orestujte, podlejte bílým vínem a chvilku povařte, až se víno vypaří a předá svou chuť a vůni žampiónům.

3Dochucení

Přidejte vývar a tymián, dochuťte solí, pepřem a duste asi 5 minut.

4Dokončení

Smetanu promíchejte se lžící hladké mouky a přes síto přelejte na žampióny. Promíchejte a povařte, dokud omáčka nezhoustne.

co budeme potřebovat?

  • 500 g tmavých žampiónů
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany 33%
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 rohlíky
  • 80 ml mléka
  • 1 vejce
  • hrst nasekané petrželky
  • 6 lžic hrubé mouky

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.